בית הגשר

בלב הצפוף והפועם של תל אביב רכשה הלקוחה מספרה ישנה המשתרעת על שטח של 50 מ"ר בסך הכול. על המשבצת הטריטוריאלית הקצובה הזאת התבקשתי להכניס את כל מה שצריך כדי לתפעל מכון יופי מפנק, החל מפינות אינטימיות, עבור למכשור מתקדם, וכלה בפינות טיפוח ומסאז'.

כדי לתת תחושת מרחב כבר מהרגע הראשון, תכננתי חצר מוקפת גינה אורבנית, שבה ויטרינה פנורמית מחברת פנים לחוץ. הלקוחות מקבלות תחושה שהגיעו לשמורת טבע המעניקה אסקפיזם, עוד לפני שקיבלו את הטיפול המיוחל.

לפני שהגדרתי את העיצוב, החלטתי למתג את העסק במשחק מילים שנוצר משילוב שתי המילים מעולם הטיפוח. כדי ליצור את הזיקה לאורבניות שמסביב, בחרתי במראות גדולות בעלות פרזול שחור המאפיין את העיצוב האורבני-עכשווי.

את העמדות תיחמתי בקירות גבס ופסי תאורה והטמעתי טאץ' עיצובי ייחודי שיבדל כל עמדה משאר העמדות.

מניסיוני בעיצוב חללים מסחריים, אני מודע לכך שכל לקוחה מעוניינת להרגיש שהמקום נועד רק עבורה ושפרטיותה תישמר.

אף שייעוד העסק הציב אתגר לא פשוט שבין הפרטיות למרחב, בין המודרני לקלאסי ובין האבזור הרב לצד מיעוט שטח – לא עשיתי הנחות, וכאן שנות הפרקטיקה שצברתי בשטח שיחקו לטובתי ואפשרו לי לתת מענה קריאיטיבי שהולך יד ביד עם האספקט הפרגמטי.

בביוטיק תמיד אפשר להעיף מבט מעבר לוויטרינה היישר אל החצר שמהווה חיץ בין המפלט אל האושר לבין תל אביב ההומה.

אז איך מתחילים?

מלאו את הפרטים לפגישת ייעוץ חינם

בית הגשר

הבית הזה הוא מאסטר-פיס. קיבלתי אותו כשלד בעל ארבעה מפלסים שתוכנן באופן כושל, ובעליו הזעיק אותי להציל את המצב בתקציב בלתי מוגבל.

גשר פסטורלי מוביל מהגינה האנגלית אל מטבח חוץ מאובזר, המאפיין את רוחב ליבם של בעלי הבית, אנשי עסקים ידועים. משם בקו ישיר הוא פונה אל סלון רחב ידיים. 

לאור אופיים המארח של בני הבית, תכננתי שולחן בקנה מידה עצום ועליו תכשיט תאורה היוצר רפלקציה מרהיבה על מרקם השולחן.

פונקציה מיוחד במטבח מאפשרת לקלאפה המרכזית להפוך לטלוויזיה, ובין פינת הישיבה בסלון למפלס הבא ניצב מקרר יין מקצועי המאחסן אוסף יינות נדירים.

במפלס המרתף שוכן חדר קולנוע ענקי בקו מודרני, עם ריהוט מתוחכם שלא דילג על שום שלב בחוויה הקולונועית.

גם סוויטת הילדה נמצאת בקומה זו, והיא מכילה חדר שינה, מרפסת, שירותים ואמבטיה.

סוויטת ההורים בקומה העליונה תוכננה כמו מלון 5 כוכבים, וסוויטת הילד בקומה העליונה התכתבה עם אופיו הרוקיסטי של הנער.

בית זה הוא הוכחה שהכול אפשרי.

התכנון המקורי קיבע פיר מרכזי בין מפלסי המדרגות וגרע שטח יקר מן הבית, ולמרות זאת לא הרסתי אותו אלא הפכתי אותו לפלטפורמת אומנות בלעדית שמוסיפה ערך מוסף לחוויית הטיפוס בגרם המדרגות.

ברוב היום ויטרינת הסלון פתוחה לעבר מתחם ה-outdoor המחופה בפרגולה ארוגה שתי וערב מעל לפתח היציאה ומעל למתחם מטבח החוץ, אותו חיפיתי בבריקים המיישרים קו עם הגשר שהגדיר את אופיו של הבית.




אז איך מתחילים?

מלאו את הפרטים לפגישת ייעוץ חינם